×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Suid-Afrika in die hart en Duitsland in die bloed

NOTISIE UIT DIE DIASPORA

Suid-Afrika in die hart en Duitsland in die bloed

KAREN KRÜGER, 'n gebore Kapenaar, woon nou al 'n derde van haar lewe in Düsseldorf. Sy mis familie en dinge soos kampeer en, soos ander Suid-Afrikaners wat in die buiteland woon, sal sy altyd 'n Suid-Afrikaner bly. Maar dit was ook nog nooit swaar vir haar om terug te vlieg Duitsland toe nie.

  • 02 April 2021
  • Klubhuis
  • 5 min om te lees
  • Artikel 21 van 26
  • Karen Krüger

IN Januarie 2012 arriveer ek in Erkrath, 'n dorpie in die omgewing van Düsseldorf, as die au pair-Mädchen van twee seuntjies by 'n ryk gesin.

Aan die einde van my toerismekursus in Stellenbosch het iemand gevra of ek in die werk belangstel en ek het dadelik ja gesê. Toe ek in Duitsland aankom en dit is twee weke lank -14°C, het ek gedink ek het te gou ja gesê. En toe ek agterkom ek en die kinders se ma is nie op dieselfde golflengte nie, was ek séker dat ek te gou ja gesê het.

Ná ses weke in die koue en met diep heimwee het ek vir my ma se suster in Suid-Afrika laat weet ek wil huis toe kom. (Hulle sê mos mens moet oor moeilike dinge eers met jou ma se suster praat.) Toe my pa dit hoor, het hy vir my mooi verduidelik van al die dinge wat hy al in sy lewe moes opoffer. En toe sê hy: “Jy het 'n kontrak met die mense. Jy moet daar bly.” Ek is nou nog bietjie kwaad vir hom. Maar ek bly toe maar en in die middel van die jaar kom kuier my ouers en ons toer saam vir drie weke deur Sentraal-Europa. Baie lekker...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.