Die haatsmouse van populisme

MENING

Die haatsmouse van populisme

'n Mens se temperatuur skiet maklik die hoogte in as jy na opswepers soos Andile Mngxitama, Julius Malema, en die Zuma-bende luister. MARTIN T. LAUBSCHER verduidelik dit is nie noodwendig konstruktief om daaroor kwaad te raak nie en hoe ʼn mens jou denke en emosies rondom populisme kan verpak.

ONLANGS het Julius Malema aan ’n groep van sy ondersteuners gesê dat wit mense se honde beter as menige swart mens leef. Hierdie soort goedkoop retoriek van hom is niks nuuts nie, en ’n mens wil nie eintlik meer aandag daaraan skenk as wat dit reeds ontvang nie. Dis ook nie noodwendig konstruktief om daaroor kwaad te word of om die argumente volgens hulle meriete aan te pak nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X