Isis kan SA troepe in Mosambiek as ’n geleentheid sien

INSURGENSIE

Isis kan SA troepe in Mosambiek as ’n geleentheid sien

As die Suid-Afrikaanse weermag in Mosambiek ontplooi sou word, kan die gevreesde Isis-terreurorganisasie die situasie dalk uitbuit om ’n land te probeer straf wat die waardes van multikulturalisme, godsdiensvryheid en demokrasie voorstaan, waarsku RYAN CUMMINGS.

SUID-AFRIKA en Mosambiek is in samesprekinge (https://allafrica.com/stories/202005250603.html) oor die veiligheidsituasie in die noordelike Cabo Delgado-provinsie, het dr. Naledi Pandor, Suid-Afrika se minister van internasionale betrekkinge en samewerking, op 22 Mei aan die SAUK bevestig.

’n Skaduagtige en ekstremistiese Islamitiese insurgensie in dié Mosambiekse provinsie, wat ryk is aan gasvelde, het ’n vlaag van geweld teen inwoners sowel as staatsteikens ontketen. Boonop bedreig (https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-03/deadly-triple-threat-douses-mozambique-s-60-billion-lng-hopes) die insurgensie die welvaart wat na verwagting deur die nuwe bedryf – vloeibare natuurlike gas – in die streek geskep gaan word.

Die bilaterale samesprekings tussen Suid-Afrika en Mosambiek spruit uit ’n vergadering van die Suider-Afrikaanse Ontwikkelingsgemeenskap (SAOG) in die Zimbabwiese hoofstad, Harare, op 19 Mei...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.