×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die ‘rogue unit’: dit behoort nou die finale spyker in ’n kis ...

LANG STRYD

Die ‘rogue unit’: dit behoort nou die finale spyker in ’n kis vol spykers te wees

Johann van Loggerenberg en 'n groep voormalige kollegas, onder wie minister Pravin Gordhan, veg nou al langer as vyf jaar teen bewerings dat hulle deel was van 'n onwettige “koverte" eenheid in die SAID. Dit is die tersydestelling van 'n omstrede intelligensie-dossier deur regter Sulet Potterill wat eindelik die laaste spyker in die doodskis van die “rogue unit"-sage behoort te wees, skryf ANNELIESE BURGESS.

DIE jare sedert die bestaan van 'n sogenaamde “rogue unit” in die Suid-Afrikaanse Inkomstediens (SAID) in 2014 op die voorblad van die land se grootste Sondagkoerant beweer is, was “'n lewende hel”, het Johann van Loggerenberg my verlede jaar vertel toe ek met hom 'n onderhoud gaan voer het oor sy verbete stryd om sy naam in ere te herstel. 

“Die nagmerrie" het begin met 'n sensasionele voorbladstorie in die Sunday Times in Oktober 2014 waarin beweer is dat Van Loggerenberg se eenheid by Zuma se huis ingebreek het om meeluisterapparate te plant.

Die Sunday Times se “rogue unit”-beriggewing was met die intrapslag die produk van bedenklike joernalistiek. So byvoorbeeld het die Zuma-kamp beweer dat die plant van die meeluisterapparaat plaasgevind het net nadat hy in sy verkragtigsaak onskuldig bevind is. Dit was middel 2006. Die sogenaamde “rogue unit” is eers in 2007 gestig. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X