SA ‘verdeel dalk armoede, nie welvaart’

VWB-WEBINAAR

SA ‘verdeel dalk armoede, nie welvaart’

Met ’n verkrummelende ekonomie, korrupsie wat Suid-Afrikaners lam maak, asook inkomste-ongelykheid wat hardnekkig die hoogste ter wêreld bly, heers onsekerheid oor hoe die samelewing ná afloop van die Covid-19-pandemie gaan lyk. JACO VISSER berig oor 'n suksesvolle webinaar waar Vrye Weekblad, die Universiteit van die Vrystaat, 'n paneel kenners en 330 aanlyn gehoorlede dié kwessies bespreek het.

“AS ons nie hierdie ekonomie aan die groei kry nie, sal ons binnekort van die verdeling van armoede eerder as die verdeling van welvaart praat,” het prof. Bonang Mohale, voorsitter van Bidvest se direksie en kanselier van die Universiteit van die Vrystaat, gesê.

Mohale, die politieke ontleder Moeletsi Mbeki, die gewese openbare beskermer, Thuli Madonsela, en prof. Philippe Burger van die Universiteit van die Vrystaat was die webinaar-paneellede. Vrye Weekblad se Max du Preez het as moderator opgetree.

Suid-Afrika se ekonomie het in die tweede kwartaal vanjaar met 51% kwartaal-op-kwartaal en geannualiseer gekrimp, volgens Statistieke Suid-Afrika (SSA). Meer as 2.2 miljoen mense het in dié tydperk hul werk verloor en die getal mense wat nie ekonomies aktief in die werksmag is nie, het van 15.4 miljoen tot 20.5 miljoen opgeskiet. Die webinaar het plaasgevind vóór president Cyril Ramaphosa die regering se herstelplan vir die ekonomie gistermiddag bekendgestel het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.