Woorde wat tussen kop en pens tref

DIE SIEL STRUIKEL

Woorde wat tussen kop en pens tref

ANASTASIA DE VRIES se rubrieke is tydloos; sy skryf meestal oor haar studente en haar bure en familie en gemeenskap, maar dit is vlymskerp sosiale kommentaar wat immer en oral relevant is. Hier is ses van ons gunsteling-Anastasia-skrywes van 2020.

IEWERS in die dae toe die nuwe Vrye Weekblad 'n besliste glinstering in die oog word en nie net meer 'n vae versugting nie, was daar 'n gesprek oor wie die beste rubriekskrywers in die land is – en wie ons dus moet vra om vir ons te skryf. 

Een van die eerste name wat opgekom het, was Anastasia de Vries. Sy is slim en ervare (Anastasia het onder meer 'n DLitt in Nederlandse taal- en letterkunde aan die Vrije Universiteit in Amsterdam en was assistentredakteur van Rapport), maar dis haar gawe om fyn oor moeilike kwessies te skryf en terselfdertyd mense in haar lewensruimte in te nooi wat haar al 'n handvol pryse laat wen het.

Soos Marita van der Vyver in kommentaar onderaan een van Anastasia se rubrieke skryf: Anastasia, Anastasia, jy's voorwaar 'n mens met 'n kop en 'n pens. En jou woorde tref my elke keer iewers tussen my kop en my pens, hier by my hart rond...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X