×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die pyn van Sheikh Jarrah is ons pyn

‘LAAT DIE KINDERS LEWE’

Die pyn van Sheikh Jarrah is ons pyn

Ons is die gemeenskap van die Jerusalem-buurt Sheikh Jarrah, ons wat van South End en East Bank is, van Groenpunt en Sophiatown, Albertsville, Maluleke, Simonstad, en Cato Manor. Van Distrik Ses, Fietas, Goodwood, Parow, Paarl, Clairwood, Umkhumbane, Redhill … skryf MICHAEL WEEDER, dekaan van die St. George-katedraal.

DIE afgelope week is die land tussen die Jordaan en die Middellandse See, Palestina, getref deur die gewelddadige aanslag van die magtige en brutaal doeltreffende Israelse weermag. Daar was sulke ongelooflike wreedheid in hierdie konflik dat dit onmoontlik is om te ignoreer. Ons staan in die beskuldigdebank oor ons doodse stilte oor hierdie ewigdurende wond in die geskiedenis: Die Staat van Israel se brutale aanpassing van apartheid se etos van gierigheid, versteek onder die kleed van godsdiens.  

Die gemenebes van Suid-Afrikaanse gemeenskappe weet meer as die meeste ander mense van hoe lewens vir ewig onder die doodskleed van die herinneringe van ontneemde grond en die huise wat daarop gebou is, geleef word.   

O, die gemaklike arrogansie van die Joodse setlaar se reaksie op 'n Palestynse vrou se protes wanneer hy haar eiendom probeer afvat: “As ek dit nie doen nie, gaan iemand anders wel ..." So seker was hierdie oortreder, op grond van sy gevestigde regte as 'n burger van Israel, dat die howe in sy guns en die guns van die ander plunderaars sal beslis, en daardeur hulle ongeregtigde wettige geregtigheid daarop om ander van hulle grond en huise te ontneem sal bekragtig...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X