Delta is oral, so ons móét na die regte mense begin luister

HOUTGERUS EN VERKEERD

Delta is oral, so ons móét na die regte mense begin luister

Die president benodig raadgewers wat vir hom sê wat aangaan, nie 'n klomp selfingenome meelopers nie, skryf PETER BRUCE.

DIE tweede vlaag van die pandemie het op 7 Mei sy piek in Indië bereik met 389,672 gevalle daardie dag – heel waarskynlik 'n ondertelling – aangevuur deur die skrikwekkende nuwe variant van die virus, wat nou “Delta" gedoop is. Die omvang van die lyding in Indië is onvergeetlik. Die wêreld het in afgryse toegekyk hoe mense gesterf het terwyl hulle oral na suurstof soek.

Tussen die begin van die tweede vlaag op 11 Februarie en die piek in nuwe gevalle op 7 Mei het bykans 90,000 Indiërs gesterf. Op daardie selfde 7 Mei het Suid-Afrika 1,630 nuwe gevalle aangeteken. Op 15 Mei is 341,142 nuwe gevalle in Indië aangemeld en 2,645 in Suid-Afrika. Op 1 Junie was dit 164,291 in Indië en 4,483 in Suid-Afrika.

Op Sondag 20 Junie het Indië se nuwe gevalle tot 60,687 gedaal. Ons s'n het opgeskiet tot 10,891. Op dieselfde dag het eNCA se versigtige Omar Essack 'n onderhoud gedoen met prof. Barry Schoub, hoof van die ministeriële advieskomitee oor inentings. Essack het gevra: “Is die Delta-variant, wat veronderstel word om 60% meer oordraagbaar te wees, tans in Suid-Afrika, en is dit 'n kommerwekkende variant?"..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.