Wat stukkende dorpe hier en elders vir ons vertel

FLENTERDORPE

Wat stukkende dorpe hier en elders vir ons vertel

Waar het ek soveel erbarmlose afbraak al gesien soos in ons droewe land, ons flenterdorpe, met paaie en strate vol gate? Toe onthou ek: jare gelede in Joegoslawië op pad Griekeland toe. Deur ABRAHAM H. DE VRIES.

Verhale staaf feite. - Anoniem

Miskien lyk dit nie oral so nie, maar 'n mens wil huil as jy in hierdie “droewe land” van ons dorpe sien, dorpe soos dié wat Dana Snyman al beskryf het. Dorpe waar die pleister van geboue oral afval. Waar die kerk se voorhekkie skeef hang, as daar nog inwoners is om dit te gebruik. Flenterdorpe met  strate vol gate soos in die paaie daarnatoe  en daarvandaan weg. Dorpe wat lyk of dit klaar vergaan het.   

Waar het ek soveel erbarmlose afbraak al gesien? Toe onthou ek: jare gelede  in Joegoslawië op pad Griekeland toe. In 'n heeltemal ander konteks (“stilte”) het ek lank gelede ook iets vertel van dié rit wat vir ons toe enig in sy soort was. Joegoslawië was 'n bekende land met 'n ingewikkelder geskiedenis en meer teenstellings as menige ander gebied. Vandag is dit nie 'n meer 'n land nie. Joegoslawië is die noemnaam van 'n gebied wat sedert die begin van die 1990's bestaan uit die huidige ses aparte state met hul eie name...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.