Corona in die Nuwe Kannaland

COVID-KRONIEKE

Corona in die Nuwe Kannaland

Hoe het die coronavirus en die veranderde tye Kannaland laat verander, of het die groter Klein-Karoo verander? Hoe op aarde het vlermuise in die wêreldpolitiek beland? ABRAHAM H. DE VRIES vertel 'n paar ineenskakelende verhale.

Coronavirusse is groepe virusse wat longsiektes veroorsaak, meestal onder diere; Covid-19 is ’n nuwe, aansteeklike en dodelike siekte wat luidens berigte op 30 Desember 2019 by mense ontdek is in Wuhan, China. Die verskil tussen corona en Covid-19 word in Afrikaans soms met mekaar verwar.

Hoe het die coronavirus en die veranderde tye Kannaland laat verander, ’n klein gebied van vier dorpe: Ladismith, Zoar, Calitzdorp en Vanwyksdorp?

Of het die groter Klein-Karoo verander? Soos stukke dorpe en huise van die Vrystaat, soos dele van Gauteng? Ek wou hoor hoe die Covid-19-pandemie voorkom in gewone gesprekke, hier ver genoeg van die stad se beklemmende getalle. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.