KLIP IN DIE BOS | !ke e:xarra ke

DIE GEVAAR VAN SIMPELGEIT

KLIP IN DIE BOS | !ke e:xarra ke

’n Gewaande broosheid gee daartoe aanleiding dat dwase hulself as slagoffers beskou, en hulle geregtig maak om hulle ‘onderdrukkers’ te verontmenslik. Hierdie warsheid kom net soveel in wit as swart gemeenskappe voor, skryf DAN BADENHORST.

IN kommentare oor die verkiesing se uitslae word die belangrikheid van ons grondwetlike demokrasie beklemtoon. Die Grondwet steun in 'n groot mate op die vier pilare van lewe, vryheid, gelykheid en menswaarde (“waarde” eerder as “waardigheid”, om enige skynheilige vertoon van die konsep te verwyder – soos om BBP’s by funksies “hoogwaardigheidsbekleërs” te noem).

Die president word nou gekritiseer vir sy uitleef van menswaarde, want ons soek 'n kragdadige leier wat nie nonsies van enigeen verdra nie. Maar kragdadigheid kleef aan PW se vinger en herinner jou aan John Balthasar se koue oë, wat mens dadelik laat verlang na liewe Madiba en dankie sê dat Vadertjie Desmond en Moedertjie Leah nog met ons is.

Cyril Ramaphosa se agting vir menswaarde is sigbaar en sonder skynheiligheid, soos in die groet, sawubona (ek sien jou). Siyabona klink nog mooier, omdat ons inspirerende rugbykaptein, wat sy medemens ook raaksien, se naam daarin voorkom. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.