×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
‘P’ staan vir pa-staan

SLAPGATHEID KELDER ONS

‘P’ staan vir pa-staan

In die piskrieksage in Stellenbosch wat nou landswyd uitkring, sal geregtigheid vir die slagoffer geskied, maar ons as Suid-Afrikaners sal net nog verder verdeel word en rasse-onmin word aanblaas. Wie wen en wie verloor, vra JAN HORN.

VERLEDE Vrydag se Vrye Weekblad was ’n skatologiese kragtoer. Tussen Piet Croucamp se P-ervaring in Bothaville, Stellenbosch se piskriek-petalje en André-Pierre du Plessis se “Huis Marais soos ons dit geken het”, is die letter “p” tot nuwe status verhef. Voeg daarby dat sowel die manlike as vroulike geslagsorgane in kru taal met ’n “p” begin en die letter kry adelstatus in Afrikaanse kru taal.

Ek het ook, soos seker alle Maties-alumni, ’n mooi brief van prof. Wim de Villiers, rektor van die Universiteit Stellenbosch (US), ontvang wat begin met “Dear Jan”, eers in Engels, opgevolg met “Beste Jan”, in beste Afrikaans. Dit was nogal goed om te weet ná 50 jaar onthou die universiteit my nog. Prof. Wim vra om verskoning vir wat gebeur het en verduidelik dan hoe die universiteit alles in hulle vermoë sal doen om geregtelikheid te laat geskied.

Ek het teruggeskryf. Ek weet nie of hy dit ooit sal lees nie, maar mens moet doen wat jy moet doen...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X