Gedagtes oor herkoms en denkbeeldige vaderlande

OP ’N WANDELPAD ...

Gedagtes oor herkoms en denkbeeldige vaderlande

Op ’n besoek aan Suidoos-Asië besef ISMAIL LAGARDIEN mense soek dikwels na hul herkoms om die verlede beter te verstaan sodat hulle hul huidige leefwêreld en toekomstige aspirasies beter kan hanteer.

TERWYL ek op ’n modderige pad stap in die klein dorp Kampung Untia naby Makassar op die Indonesiese eiland Sulawesi, oos van Borneo, glip ’n liedjie uit die diepste binneste van my brein. En ek glimlag.

“As ek moeg word vir die lewe in die stad, lok my die wandelpad; in die veld pluk ek ’n wandelstaf van die naaste doringboompie af, en sing my wandellied, en sing my wandellied.”

Ek duik onder ’n dekseil in vir skuiling teen die moesonreën en maak ’n nota van hierdie verrassende herinnering. Ek moes dit neerskryf; presies hoe ek die melodie en woorde van dáárdie liedjie onthou het, is ’n raaisel ... My reis is nie geïnspireer deur moeg wees vir die lewe in die stad nie. Maar ek is nietemin op ’n soort wandelpad. Laat my ’n tree terugstap in die tropiese humiditeit...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.