Soewenier van ’n reis met Elsa Joubert

SONDER BOLANGSE ONDERVINDINKIES

Soewenier van ’n reis met Elsa Joubert

’n Eensame tog op die stekels van ’n wêreldvirus klink na wrede ironie in die lewe van die wêreldreisiger en skrywer Elsa Joubert. Of was dit dalk die regte einde van ’n vintage reisverhaal uit haar eie hand, wonder RACHELLE GREEFF, wat haar en haar skrywersman, Klaas Steytler, eenkeer van Keimoes tot Kaapstad getaxi het.

SOWAT ’n maand voor Elsa Joubert verlede week in ’n Kaapstadse hospitaal opgeneem is, pleit sy nog by die regering om sy verbod op kontak tussen bejaardes en hul geliefdes aan te pas. Sy en haar tydgenote kry swaar. “Ek kwyn daaronder,” skryf sy. Gesigte op WhatsApp en selfoonstemme maak die afdraand van die dag nog killer.

Dis ’n triestige paar sinnetjies – maar net totdat jy dit lees. Soos Poppie Nongena in die tagtigerjare ’n aanklag uit haar tikmasjien was, is dié handgeskrewe briefie, wat eindig met ’n asseblief, ’n beskuldiging. Onreg en die 97-jarige skrywer kom ’n baie lang pad.

Die anders- en eendersheid van haar “ewemense” oor die aardbol het Elsa van kleintyd geboei. Dis hoekom sy van dag een gereis het, destyds na plekke waaroor ander meisies van haar ouderdom nagmerries kon kry...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.