Doodkry is min vir die doem-tsjiek en die krismiswurm

VASTRAP EN VARSTRAP

Doodkry is min vir die doem-tsjiek en die krismiswurm

Volgens betrokkenes is boeremusiek steeds lewend en gesond, maar Covid het die getalle van aanhangers laat krimp, skryf DIRK JORDAAN. En dié eiesoortige genre het meer blootstelling op openbare platforms soos TV en radio nodig – en hulle kort nuwe konsertinaspelers.

’N APOKRIEWE verhaal het vroeër jare in musiekkringe die ronde gedoen – van ’n kettingboodskap wat telefonies onder die makers van boeremusiek in die Noorde van die land versprei is. Oor ’n saamtrek iewers in Noordwes op ’n kleinhoewe waarby jy net kon opdaag as jy uitgenooi word. Die geleentheid was nie oop vir die publiek nie. Die ligging geheim. Alles onder die radar.

By daardie saamtrek het die manne onder ’n groot boom op die werf en op die opstal se stoep daglank musiek gemaak. Dit was nie ’n kompetisie nie en niemand is teen sononder gekroon nie, maar wanneer hulle koers gekies het huis toe, het almal geweet wie die beste is.

Dit laat mens wonder of daardie soort saamtrekke een van die min platforms gaan word vir hierdie eiesoortige musiekvorm met sy rotsvaste bas- en kitaarspelers wat die “doem-tsjiek”-ritme verskaf vir soliste met dik tikstervingers op die “krismiswurm”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.