POLITIEKELOSE NOTABOEK | Wolke, Ethiopiese wyn en die...

DIE WEEK SE DINGE

POLITIEKELOSE NOTABOEK | Wolke, Ethiopiese wyn en die bulderende Augrabies

In ons nuwe Klein Saterdag-notaboek deel die span (en hopelik voortaan julle ook) interessante brokkies oor alles en nog wat. Die enigste voorbehoud is dat dit niks met die politiek uit te waai mag hê nie. Deur ANNELIESE BURGESS, ADRI KOTZÉ en WILLEM KEMPEN.

Borsmelk maak ons lief vir soet-en-vetterig

Dr. Michael Mosley is 'n mediese doktor en gesondheidskrywer en is veral bekend vir sy aanbieding van Trust Me, I'm a Doctor op BBC Two. Ek het afgekom op 'n interessante stukkie navorsing (https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0117959) in sy boek The Fast 800. Navorsers aan die Universiteit van Michigan het in 2015 altesaam 120 deelnemers gevra om uit 35 verskillende kossoorte te kies en dit op die sogenaamde Yale Food Addiction Scale te rangeer.

Heel boaan die lys was sjokolade, gevolg deur roomys, slaptjips, pizza, koekies, tjips, koek, gebotterde springmielies en kaasburgers. Iewers in die middel was kaas, spek en neute. Heel onder was salm, bruinrys, komkommer en broccoli. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.