Speelplek vir rykes op afgeleë St. Helena laat die tonge klap

VER VAN ALLES

Speelplek vir rykes op afgeleë St. Helena laat die tonge klap

Dit gons onder die handjievol inwoners van St. Helena in die suidelike Atlantiese Oseaan oor die Suid-Afrikaanse kampvegter teen korrupsie Paul O’Sullivan se planne om ’n luukse eiendomsontwikkeling hier op een van die mees afgeleë bewoonde eilande ter wêreld te vestig. ERIKA GIBSON doen verslag.

NAPOLEON Bonaparte draai seker in sy graf om by die blote gedagte aan ’n luukse ontwikkeling op die eiland waar hy die laaste ses jaar van sy lewe in bannelingskap deurgebring het. Hy het die eiland met soveel passie gehaat dat hy glo ’n vloek daaroor uitgespreek het.

Vir Suid-Afrikaners het die eiland ook ’n historiese verbintenis deurdat meer as 6,000 Boere met die Tweede Anglo-Boereoorlog daar as krygsgevangenes aangehou is. Sowat 200 van hulle het daar omgekom.

Nadat die eiland lank net per skip bereik kon word, het die eerste lughawe op St. Helena twee jaar gelede met weeklikse kommersiële vlugte afgeskop. Net om die lughawe gebou te kry, het aan die Suid-Afrikaanse konstruksiemaatskappy Basil Read internasionale toekennings besorg. Die maatskappy is egter sedert verlede jaar in sakeredding...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.