Van Ferrari’s en tunabote tot by Oscar Pistorius duik op in ...

INTERNASIONALE KORRUPSIE

Van Ferrari’s en tunabote tot by Oscar Pistorius duik op in Moz-skandaal

Mosambiek sukkel om die stukke en drade van ’n skandaal oor verborge skuld van bykans R30 biljoen bymekaar te maak. Dit lyk of verskeie Suid-Afrikaners wetend én onwetend ’n hand daarin gehad het om van die betrokke geld en “kommissies” uit die transaksies in bates te omskep. ERIKA GIBSON het die lywige klagstaat teen 20 van die beskuldiges in Mosambiek probeer uitpluis.

DIT het die Mosambiekse vervolgingsgesag bykans vyf maande geneem om dié klagstaat op te stel. Die beskuldigdes strek van hoës in die intelligensiediens in die land tot ’n oudpresident se seun, en is een-een van Maart vanjaar af gearresteer en in die tronk gestop.

So wyd as die verskeidenheid van die beskuldigdes is, net so wyd is hul voorkeure oor waarop om geld te bestee. Dit wissel van luukse voertuie, trekkers en eiendom tot bykans 600 Brahmaanbeeste. Die meeste daarvan is in Suid-Afrika gekoop.

Die uiteensetting en verduideliking van hoe die 20 beskuldigdes te werk gegaan het, sowel as hul vriendskappe en kontakte, begin in 2011 toe Cipriano Mutota, ’n topamptenaar in die Mosambiekse intelligensiediens (SISE), glo ’n oproep van ’n ou vriend in Suid-Afrika gehad het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X