Misdaadintelligensie: baie misdaad, maar feitlik geen ...

ZONDO-KOMMISSIE

Misdaadintelligensie: baie misdaad, maar feitlik geen intelligensie

Die polisie se eenheid vir misdaadintelligensie was onder Richard Mdluli een groot partytjie waar weinig ware polisiewerk gedoen is, berig YOLANDI GROENEWALD.

DIE internetkafee was veronderstel om ’n dekmantel te wees vir slim kuberkrakers wat deur die staat betaal is om op skelms te spioeneer en hul geheime te ontleed. Die kafee het R75,000 gekos om in te rig sodat flink breine daar data kon ontleed en dan die bloedhonde op die spoor sit van moontlike misdade.

Die kafee is gefinansier uit die geheime fonds van die polisie se misdaadintelligensie-eenheid, wat veronderstel was om vir sensitiewe operasies gebruik te word. Op papier het dit na ’n blink idee gelyk. 

In werklikheid het vier familielede van Richard Mdluli, omstrede voormalige hoof van die misdaadintelligensie-eenheid, daar gewerk, en is nóg R20,000 bestee sodat hulle een van die mees basiese rekenaarkursusse kon doen net om hoegenaamd die rekenaars in die kafee te kon gebruik...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos [email protected] of skakel 0860 52 52 00.

X