’n Bitter pil, van ’n bekwame dokter

NOG TWEE WEKE ...

’n Bitter pil, van ’n bekwame dokter

Dit was ’n bitter, bitter pil wat Suid-Afrika ingegee is met nog twee weke se inperking, maar 'n beter dokter om dit toe te dien as pres. Cyril Ramaphosa kon daar kwalik wees. Sy rede op nasionale televisie was net die regte kombinasie van aanprysing, inspirasie, visie, soberheid en waarskuwing. Maar, skryf MAX DU PREEZ, 'n groot vraagteken hang oor die staat se vermoë om aan dié strategieë uitvoering te gee.

DIE lewe gaan nooit weer dieselfde wees nie, het 'n somber Ramaphosa Donderdagaand gesê. 

“Soos ons deur die krisis beur, gaan ons land deur 'n proses van fundamentele herkonstruksie moet gaan. Om dit te kan doen, sal ons op ons sterkpunte moet steun: ons milde natuurlike hulpbronne, ons gevorderde infrastruktuur, ons diep finansiële markte, ons bewese vermoëns in inligting en kommunikasietegnologie, en die diepte van die talent van ons mense.”

Suid-Afrika staan aan die begin van 'n “monumentale stryd” teen die virus en ons sal in die komende maande ons reaksie en ingrypings op 'n massiewe skaal moet opskerp. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.