Sigarette vir wolpantoffels

WAAR DAAR 'N ROKIE IS

Sigarette vir wolpantoffels

Werkloosheid weens die inperking, gekoppel met 'n rooklus, het talle Suid-Afrikaners tot ‘misdadigheid' gedwing, skryf Marlise Scheepers, 'n selferkende smokkelaar. Boonop lyk sake maar droewig vir die wettige tabakbedryf.

EK is ’n smokkelaar. Nie net koop en verkoop ek sigarette nie, ek rook dit self. Ek is ook een van die miljoene Suid-Afrikaners wat hul werk tydens die staat van inperking verloor het.

Alles het begin toe ek een oggend tussen die rakke van ’n winkelsentrum vir ’n skoonmaker vra of sy dalk weet waar ek sigarette kan kry. Ek was op my laaste pakkie, en die vorige aand is die verlenging van die inperking aangekondig. Die skoonmaker sê toe op die hoek van so-en-so-straat in Greymont in Johannesburg sit ’n vrou wat sigarette verkoop.

Ek ry soontoe en daar sit die vrou op die sypaadjie op haar swartsak. Ek stop langs haar, maar klim nie uit nie. Ek trek my masker op en draai die venster af. Ek koop vier pakkies sigarette teen R50 elk by haar. Die onbekende handelsnaam kan ek nie onthou nie, maar tuis sê ek bekommerd aan my huismaat dat ons onsself bankrot gaan rook as ek nie binnekort aan die ander kant van die waardeketting kom nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.