SA se bloedige kultuur: Dis ’n slagveld

BOEKUITTREKSEL

SA se bloedige kultuur: Dis ’n slagveld

Die ANC se politieke moorde laat die land in skerwe, skryf die joernalis GREG ARDÉ in sy boek War Party, wat pas verskyn het. Korrupsie, mislukte polisiëring en die taxibedryf se izinkabi-huurmoordenaars het KwaZulu-Natal in 'n slagveld laat ontaard wat dreig om die land te verswelg. Die inleiding tot die boek word hier in die oorspronklike Engels geplaas.

  • 10 Julie 2020
  • Nuus & Politiek
  • 7 min om te lees
  • Artikel 19 van 27
  • Greg Ardé

SHE crouched over the stream, a baby tied to her back. It was eerily quiet given the circumstances. She was a young woman, probably my age at the time, in her mid-twenties. She splashed water over an aluminium pan, the rinse being the finale in a mundane daily ritual performed by thousands of poor women across South Africa. But her fastidiousness struck me. The water was barely a trickle and the ground around her was stained with blood.

I had stumbled through a field a few minutes earlier, following the hiss and crackle of police radios. I wasn’t sure if she had noticed me. Quite likely not. For the most part, she kept her head down. Somehow we existed for a few minutes in a curious bubble of silence amid the mayhem. When she shifted once or twice to readjust the bundle on her back, her face remained impassive, perhaps quietly determined. That was my take anyway.

I was transfixed. It was early in the morning. I had a sling bag over my shoulder and a reporter’s notebook and pen in my hand. I was there to cover another political massacre. This one was no more or less horrific than the last, but, like other journalists, I had made this my beat so I needed to be there...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.