’n Weghol-trein van vernietiging, plundering en sabotasie van SA ...

HELE STASIES BLY IN DIE SLAG

’n Weghol-trein van vernietiging, plundering en sabotasie van SA se spoornetwerk

Die ekonomiese impak van Suid-Afrika se vernielde spoornetwerk gaan ons volgens ekonome nog hard tref. Net sewe van Metrorail se 34 passasierslyne loop tans terwyl die Passasierspooragentskap sukkel met die gevolge van die oorweldigende kabeldiefstal.

  • 25 September 2020
  • Nuus & Politiek
  • 9 min om te lees
  • artikel 1 van 28
  • Sonja Cartens Paul Ash Orrin Singh en Philani Nombebme

KABELTORINGS en selfs hele treinstasies word landwyd geplunder, en die ekonomiese impak van die geweldige diefstal en sabotasie van Metrorail se passasierspoornetwerk gaan ons almal hard tref, waarsku ekonome en vervoerkenners. 

Net sewe van Metrorail se 34 passasierslyne loop tans (https://www.timeslive.co.za/sunday-times/news/2020-09-13-in-pictures-prasa-cable-theft-and-vandalism/) – en boonop almal met minder dienste – terwyl die Passasierspooragentskap (Prasa) sukkel met die gevolge van die oorweldigende kabeldiefstal.

Maar dit is nou al veel meer as net kabeldiefstal wat die probleem is. Hele stasies, soos Jeppe in Johannesburg, is verwoes. In Kaapstad is daar 'n nedersetting gebou bo-oor 'n ongebruikte spoorlyn, wat dus vervang sal moet word voordat die lyn kan heropen. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.