Mark Barnes, revolusionêre kapitalis: ‘Ons beter nou iets...

TYD OM ROEKELOOS TE RAAK

Mark Barnes, revolusionêre kapitalis: ‘Ons beter nou iets begin doen om SA te red!’

Die ou wat besef die Poskantoor se lorries is te groot; die vrou wat 10c wins maak op elke appel wat sy verkoop, almal wat selfs nie 'n plek het om met waardigheid te ontlas nie – dis húlle wat deel van die plan moet wees as ons hierdie land wil laat oorleef, sê die sakeleier Mark Barnes vir ANNELIESE BURGESS.

DIT is nou net oor 'n jaar sedert Mark Barnes weg is by die Suid-Afrikaanse Poskantoor. Ná byna vier jaar waarin hy die instelling stadig maar seker weer op koers begin kry het, het hy op 'n dag in Augustus verlede jaar ewe skielik (en onverwags) aangekondig hy loop.

Hy wil steeds nie uitwei oor presies waarom hy die aftog geblaas het nie, en hy wil hom nog minder uitlaat oor die R4.9 biljoen waarvoor die instelling nou weer by die regering bakhand staan. “Ek het destyds die regering geluk gewens en in vrede gegaan," is al wat hy bereid is om daaroor te sê. 

“Daar is geen geld in die wêreld wat my die ervaring sou kon gekoop het wat ek by die Poskantoor opgedoen het nie. Ek het gegaan om ander te leer, toe leer ek self."..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.