×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Trump se eie beitelwerk laat die pilare om hom nou een vir een ...

CHAOS OP CAPITOL HILL

Trump se eie beitelwerk laat die pilare om hom nou een vir een intuimel

Die regse opstand in Washington DC is aangevuur deur misleiding, leuens en samesweringsteorieë, en ’n narsistiese psigopaat wat nie kan vat dat hy die verkiesing verloor het nie. Pres. Donald Trump se roekelose leierskap van die afgelope vier jaar het twee weke voor hy die mag vreedsaam aan Joe Biden moes oorhandig, gelei tot ’n tragiese laagtepunt in die meer as 245-jarige bestaansgeskiedenis van Amerika, skryf ARRIE ROSSOUW.

FORT COLLINS, COLORADO. – Op 11 Maart 1994 het my Beeld-kollega wyle Andriette Stofberg uit Mmabatho, destydse hoofstad van Bophuthatswana, berig vanaf die toneel waar drie lede van die Afrikaner-Weerstandsbeweging (AWB) gesterf het as deel van ’n gewapende staatsgreeppoging deur honderde AWB-lede om die destydse tuislandpresident Lucas Mangope se bewind teen ’n interne burgerlike opstand te probeer beskerm.

Terwyl een van hul makkers reeds dood gelê het langs hul motor en hulle, ook sleg gewond, by Andriette gepleit het vir water, het sy aan hulle gevra: “Wat doen julle hier?” En hulle het geantwoord: “Ons is nie hier omdat ons hier wil wees nie. Ons is hier omdat die topstruktuur gesê het ons moet hier wees. Dis die leiers wat gesê het ons moet hier wees. Dis Eugène Terre’Blanche (destydse AWB-leier).”

Minute later is die twee gewondes koelbloedig deur 'n lid van die Bophuthatswana-weermag doodgeskiet – 'n daad waarvoor hy later by die WVK amnestie gevra het. Maar Terre’Blanche het skotvry daarvan afgekom...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X