Trump se eie beitelwerk laat die pilare om hom nou een vir een ...

CHAOS OP CAPITOL HILL

Trump se eie beitelwerk laat die pilare om hom nou een vir een intuimel

Die regse opstand in Washington DC is aangevuur deur misleiding, leuens en samesweringsteorieë, en ’n narsistiese psigopaat wat nie kan vat dat hy die verkiesing verloor het nie. Pres. Donald Trump se roekelose leierskap van die afgelope vier jaar het twee weke voor hy die mag vreedsaam aan Joe Biden moes oorhandig, gelei tot ’n tragiese laagtepunt in die meer as 245-jarige bestaansgeskiedenis van Amerika, skryf ARRIE ROSSOUW.

FORT COLLINS, COLORADO. – Op 11 Maart 1994 het my Beeld-kollega wyle Andriette Stofberg uit Mmabatho, destydse hoofstad van Bophuthatswana, berig vanaf die toneel waar drie lede van die Afrikaner-Weerstandsbeweging (AWB) gesterf het as deel van ’n gewapende staatsgreeppoging deur honderde AWB-lede om die destydse tuislandpresident Lucas Mangope se bewind teen ’n interne burgerlike opstand te probeer beskerm.

Terwyl een van hul makkers reeds dood gelê het langs hul motor en hulle, ook sleg gewond, by Andriette gepleit het vir water, het sy aan hulle gevra: “Wat doen julle hier?” En hulle het geantwoord: “Ons is nie hier omdat ons hier wil wees nie. Ons is hier omdat die topstruktuur gesê het ons moet hier wees. Dis die leiers wat gesê het ons moet hier wees. Dis Eugène Terre’Blanche (destydse AWB-leier).”

Minute later is die twee gewondes koelbloedig deur 'n lid van die Bophuthatswana-weermag doodgeskiet – 'n daad waarvoor hy later by die WVK amnestie gevra het. Maar Terre’Blanche het skotvry daarvan afgekom...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.