Zuma was ons Putin, ons Mugabe, ons Mobutu. En kyk hoe lyk hy nou

NEGE MAER JARE

Zuma was ons Putin, ons Mugabe, ons Mobutu. En kyk hoe lyk hy nou

Net mooi drie jaar nadat hy as president moes bedank, is die laaste hoofstukke van die rillerverhaal van Jacob Zuma se nege katastrofiese jare besig om voor die Zondo-kommissie na staatskaping te ontvou. Suid-Afrikaners het oor die jare in die media oor van die vergrype gelees, maar die skaal en besonderhede daarvan is skokkend. Die onthullings wys uit wie en wat die anti-Ramaphosa-faksie werklik is – en nou moet die strafsake van die hoofakteurs begin, skryf MAX DU PREEZ.

WIE sou kon dink dat so iets in Suid-Afrika, ’n land met ’n sterk grondwet en ’n oop gemeenskap, moontlik was?

Vir meer as vyf jaar het Suid-Afrika sonder ’n SVA, ’n staatsveiligheidsagentskap, gesit. Daar was net ’n ZVA: ’n Zuma-veiligheidsagentskap, met die opdrag om die president se vyande in die ANC te verwoes en biljoene rande te steel.

Jacob Zuma was ons Vladimir Putin, ons Robert Mugabe – amper ons eie Mobutu Sese Seko: ’n stamgebonde halfgod om wie die sikofante en lyfwagte saamgedrom het, met onbeperkte toegang tot die staatskas en geen respek vir die Grondwet en die wette van die land nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.