Verspreiding van entstof gaan ons kos

VAN KADER NA TENDERPRENEUR

Verspreiding van entstof gaan ons kos

Wanneer pres. Cyril Ramaphosa verklaar dat swart entrepreneurs 'n rol en funksie in die verspreiding van Covid-19-entstowwe het, herbevestig hy die waarde van 'n denkwyse wat Suid-Afrika tot nou toe baie duur te staan gekom het, skryf PIET CROUCAMP.

SWART entrepreneurs moes eerder geleenthede gekry het wat entstof-vervaardiging betref of die kans om die infrastruktuur te skep wat dit moontlik sou maak om die entstof in elke uithoek van die land te kry. Daar waar Clicks of Mays se apteke nie is nie en waar die meeste armes van die land eerder oorleef as bestaan.

Tans is dit totaal onduidelik hoe 'n staat wat onbeholpe is met die uitbetaling van toelaes aan 17 miljoen armes, nou aan 50 miljoen Suid-Afrikaners 'n billike geleentheid gaan gee om ingeënt te word. Dit is hier waar 'n mededingende netwerk van swart entrepreneurs geleenthede kon kry om 'n institusionele geheue van effektiwiteit op te bou deur gebruik te maak van 'n kombinasie van staatsfondse en privaat finansiering. Die ruim welwillendheid van internasionale organisasies soos die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) sou boonop so 'n onderneming kon bystaan met vaardighede.

Dink maar net aan die ongelooflike werk wat Gift of the Givers doen as 'n bloudruk vir ongedefinieerde genade in die veld tussen welvaart en behoefte. Imtiaz Sooliman vra nie net met die een hand en gee met die ander nie, hul empatie is 'n komplekse proses van innoverende denke en entrepreneurskap. Gift of the Givers ontvang nie net kapitaal nie, hulle genereer ook geld waarmee doeltreffende dienste gelewer word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.