Kubaanse skuld: Wanneer het SA klaar betaal?

HOE LANK IS GENOEG?

Kubaanse skuld: Wanneer het SA klaar betaal?

Vir hoe lank nog gaan die ANC verskuldig voel aan 'n land soos Kuba wat tydens apartheid in solidariteit met die mense van Suid-Afrika gestaan het? Dít is die kwessie wat aan die hart lê van die regering se voortdurende obsessie om Kubaanse kundigheid in te span in ’n tyd wat werkloosheid en ekonomiese verval dié eilandstaat op sy knieë het. ERIKA GIBSON bekyk die kwessie van Kubaanse ‘kundiges' wat na Suid-Afrika gestuur word.

DIE 24 Kubaanse wateringenieurs wat Lindiwe Sisulu, minister van menslike nedersettings, water en sanitasie, nou wil inspan om die algehele verval van die munisipale water- en rioleringstelsels te stuit, gaan dié departement sowat R65 miljoen kos.

Die weermag het van 2015 af ingevolge Projek Thusano ’n 150 stuks tegnici wat militêre voertuie regmaak. Dié program het tot op hede sowat R700 miljoen gekos.

Laas jaar toe Covid hoogty in die Oos-Kaap gevier het, het 187 Kubaanse mediese beamptes kom help. Dié het die regering uiteindelik van ’n aanvanklike geraamde R239 miljoen ’n totaal van R430 miljoen uit die sak gejaag...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.