×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Covid-herinfeksie: Omicron is ’n derduiwel

RAAK GEWOOND DAARAAN

Covid-herinfeksie: Omicron is ’n derduiwel

Ons weet al van vroeg in die pandemie af dat mense 'n tweede of 'n derde of selfs meer kere Covid kan kry. Maar hoe werk herinfeksie? En kom dit werklik ál meer voor? ANNELIESE BURGESS en ADRI KOTZÉ stel ondersoek in – en die kort antwoord is dat hoewel ons nog nie al die antwoorde het nie, weet ons dat Omicron 'n bliksem is.

EEN van die heel eerste gevalle van herinfeksie was 'n man van Hongkong wat in Maart 2020 Covid gekry het, en toe weer 142 dae later (https://academic.oup.com/cid/article/73/9/e2946/5897019) positief getoets het. Sedertdien het herinfeksie ál meer en ál wyer voorgekom, met vroeë navorsing (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.11.21266068v2) deur Suid-Afrika se wetenskaplikes wat daarop dui die gevaar om weer geïnfekteer te word het vinnig toegeneem nadat Omicron op die toneel verskyn het. 

Wat is herinfeksie?

Die VSA se Centers for Disease Control and Prevention (CDC) verduidelik (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/your-health/reinfection.html) dat herinfeksie met die virus wat Covid-19 veroorsaak, gebeur wanneer 'n persoon geïnfekteer was, herstel het en dan later weer die infeksie opdoen...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.