×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
‘Swanemeer’ en die hoop vir ’n swanesang vir Putin

RUSSIESE POLITIEK

‘Swanemeer’ en die hoop vir ’n swanesang vir Putin

Rusland se laaste onafhanklike en Kremlin-kritiese televisiestasie, TV Rain, het twee weke gelede sy uitsendings beëindig met Swanemeer, een van Pyotr Ilyich Tchaikovsky se bekendste balletkomposisies. Daarmee het die joernaliste ’n kragtiger boodskap aan die Russiese volk gestuur as wat enige nuusbulletin sou kon, skryf ERIKA GIBSON in die lig van die belangrike rol wat Swanemeer in die Russiese politieke geskiedenis speel. Dit het dikwels ’n volk se verdriet versinnebeeld, maar soms die belofte van ’n nuwe regeringsbestel aangekondig.

DOZHD, beter bekend as TV Rain, was een van ’n handjievol nuusplatforms in Rusland wat sedert sy ontstaan in 2010 verseg het om die knie te buig voor die land se magtige regering. Dit was ’n eerlike kanaal met die leuse “Gesprekke oor belangrike aangeleenthede met mense wat vir ons belangrik is”.

Terwyl die regering die media grootliks met ’n ystervuis beheer en daarmee saam die narratief wat aan die volk oorgedra word, was TV Rain die alternatiewe, onafhanklike stem. Maar weens die stasie se kritiek op die inval in Oekraïne het die regering op 1 Maart toegang tot die kanaal geblok.

Twee dae later het personeellede wat teen daardie tyd nog nie uit die land gevlug het nie, tydens ’n uitsending op YouTube uit die ateljee gestap...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X