Die outjie wat in die basement woon

AMBISIELOOS?

Die outjie wat in die basement woon

Dis 'n bietjie van 'n raaisel waarom die Amerikaanse arbeidsmark meer oop poste as werkloses het. Dalk is deel van die verklaring 'n groeiende mentaliteit onder jongmense wat miskien ook elders kan posvat, meen WILLEM KEMPEN.

IN sommige opsigte lyk dit of die Amerikaanse ekonomie naby aan ten volle herstel is van die skok van die pandemie, maar terselfdertyd het daar ook ’n raaisel opgeduik: Hoekom is daar meer ongevulde poste as werklose mense?

Natuurlik pas die vaardighede van diegene wat werk soek nie altyd netjies by wat gesoek word vir die vakatures nie, maar in 'n ontwikkelde ekonomie met hoë mobiliteit tussen poste word die gaping gewoonlik gou gevul.

Dis ook nie dat gevorderde vaardighede nodig is om dié poste te vul nie, want dis tipies kleiner ondernemings met relatief basiese behoeftes wat sukkel om mense aangestel te kry. Dié situasie het selfs einde verlede jaar aanleiding gegee tot ’n nuwe term: die “‘I don’t know’ economy”: Ondernemers weet nie wanneer hulle logistieke voorraadkettings weer heeltemal herstel gaan wees nie, ouers weet nie wanneer skole en dagsorg weer volledig in bedryf gaan wees nie; kantoorwerkers weet nie wanneer hulle weer na hulle ou roetines sal kan terugkeer nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.