*s jy hie*d*e k*n l*es, sp**l j* w**rs*k*n*l*k re*ds W*rd*le

ALLES OP DIE SPEL

*s jy hie*d*e k*n l*es, sp**l j* w**rs*k*n*l*k re*ds W*rd*le

Min mense sou voorspel het dat 'n taamlik outydse soort woordspeletjie wat indruis teen alles van binge-kultuur tot ons verslaafdheid aan kitsbevrediging een van die eerste groot giere van 2022 sou word, skryf WILLEM KEMPEN.

KOM ons spring oor al die vervelige dele soos wie Wordle geskep het en hoekom: Gaan lees gerus al die ensiklopediese feite op Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Wordle_(video_game)) as jy belangstel en nog nie het nie. Die speletjie is hier (https://www.powerlanguage.co.uk/wordle/), as jy dit self wil speel en nog nie het nie.

Voorwaarts na 'n veel interessanter punt: Hoe het dit gebeur dat 'n aanlyn woordspeletjie wat jou niks kos om te speel nie, waaruit niemand noemenswaardig baie geld maak nie, en wat tegnologie en grafika inspan wat min of meer dekades lank al alledaags is, nogtans een van die eerste groot trends van die jaar geword het? Een wat boonop spelers beloon wat baie woorde ken en weet hoe om hulle te spel?

Eens op 'n tyd was akkurate spelling tesame met 'n juiste woordkeuse en die handhawing van whoever se idee van 'n “gestandaardiseerde" vorm van 'n taal (en nog meer so van Die Taal) 'n gerekende aanduiding van iemand se opvoeding en intellektuele dissipline. Hoe kan ons die res van jou betoog ernstig opneem as jy nie eens weet hoe om “interessante" of “intelligente" te spel nie, of dat “op pad" twee woorde is?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.