Yanks vlieg mekaar in die hare oor wat 5G vir veilige vlugte ...

FREKWENSIE VAN KOMMER

Yanks vlieg mekaar in die hare oor wat 5G vir veilige vlugte beteken

Twee van die VSA se grootste regeringsagentskappe bevind hulle aan teenoorgestelde kante van ’n heftige twis oor die implementering van 5G, skryf WILLEM KEMPEN.

DIE komplotters weet nie mooi wat om van dié een te maak nie: As 5G dan deel is van die internasionale sameswering om die bevolking kleiner te maak en ons almal aan die tirannie van ’n enkele wêreldregering te onderwerp, waarom baklei een deel van die Amerikaanse regering daarvoor en ’n ander deel daarteen?

In die een hoek van die kryt is die Federale Kommunikasiekommissie (FCC), wat vroeër goedkeuring gegee het dat die Amerikaanse kommunikasiereuse Verizon en AT&T ’n hele nuwe blok 5G-frekwensies in gebruik mag neem. Die twee maatskappye het die reg om die bykomende spektrum te gebruik vir $80 biljoen op ’n veiling van die regering bekom, maar die inwerkingstelling daarvan word telkens uitgestel. Saam daarmee kom die massiewe investering wat met ’n tegnologiese sprong soos 5G gepaard gaan. En natuurlik die winste wat gemaak kan word.

In die ander hoek is die Federale Lugvaartadministrasie (FAA) en ’n hele rits rolspelers in die lugvaartbedryf, wat die vervaardigers Boeing en Airbus asook lugdienste, vlieëniers en kajuitbemanning insluit. Hulle wil hê die uitrol van 5G moet opgeskort word totdat daar meer sekerheid is dat dit nie vliegveiligheid in die gedrang sal bring nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.