Brandon Brown, niksvermoedende kampioen van VSA se bitter regses

‘LET’S GO BRANDON’

Brandon Brown, niksvermoedende kampioen van VSA se bitter regses

WILLEM KEMPEN verduidelik hoe dit gekom het dat 'n oënskynlik onskuldige frase 'n alledaagse politieke strydkreet geword het in die VSA, waar die vlak van politieke debat tot nuwe laagtepunte bly daal.

OP skool het ons 'n onderwyser gehad met die bynaam Bok, en die arme man kon nooit die podium betree sonder dat iemand agter in die saal 'n blêêêêr laat hoor het nie. As een ou eers daarmee begin het, dan is daar gewoonlik nog twee of drie wat volg, en van voor in die saal is daar geen manier om te weet wie dit was of hoe om hulle stil te kry nie.

Dis baie dieselfde met “Let's go Brandon!", die frase wat deesdae oral op enigiets van sosiale media tot T-hemde tot aankondigings op Amerikaanse binnelandse vlugte opduik.

Brandon Brown is 'n renjaer wat op 2 Oktober op die Talladega Superspeedway die eerste plek verower het as deel van die Nascar XFinity-reeks. In die onderhoud wat Kelli Stavast van NBC Sports ná die wedren met Brown gedoen het, kan 'n groot deel van die toeskouers in die agtergrond gehoor word wat herhaaldelik saam uitroep: “Fuck Joe Biden!"...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.