×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Hoe om te weet wanneer die wêreld gaan eindig

UITSPANTYD VIR DIE UITSPANSEL

Hoe om te weet wanneer die wêreld gaan eindig

Die Oordeelsdag-perde is opgesaal, die ramshorings blaas, die hemele skeur, die aarde bewe en die magte van Lig en Duisternis is teenoor mekaar opgestel vir die Laaste Veldslag. Daarom reken WILLEM KEMPEN dis veilig om aan te neem dis Sulke Tyd ... of is dit?

VIR ongeveer 150,000 mense was gister hul laaste dag (https://www.medindia.net/patients/calculators/world-death-clock.asp) op hierdie aarde.

Ons kan maar net bespiegel oor hoeveel van hulle dit sien kom het, hoeveel van hulle nou een of ander vorm van lewe ná die dood ervaar, of oor hoeveel van hulle dalk nog ’n rukkie ondergronds sal moet wag vir die volgende hoofstuk (indien enige). Of oor hoeveel se enigste verdere bydrae gaan wees om ’n bietjie bemesting vir 'n klein stukkie aarde te verskaf.

As ons aanneem dat gister ’n statisties gemiddelde dag was, dan kan ons raai dat baie van hierdie 150,000 mense nie hul lewe juis geniet het nie. Baie van hulle het waarskynlik hul laaste dae honger en in ellendige armoede deurgebring. Baie van hulle het nie lank genoeg geleef om te leer lees en skryf of onderrig te word in die weë en voorskrifte van watter opperwese hul ouers of gemeenskap ook al in glo nie. Baie van hulle was selfs nooit op Facebook nie, of het andersins nooit die luukse gehad om die leidrade in een of ander antieke geskrif te probeer uitpluis oor wanneer die mensdom dalk tot ’n gesamentlike dramatiese einde gaan kom nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.