Meer privaatheid is goed en wel, maar ons gaan nog worstel met ...

POPI SKOP IN VIR BESIGHEDE

Meer privaatheid is goed en wel, maar ons gaan nog worstel met dié wet

Hopelik het jy al teen dié tyd drasties anders begin dink oor jou eie en ander mense se inligting wat iewers op ’n manier bewaar word, want oor minder as twee weke tree Suid-Afrika se wet oor die beskerming van privaatheid ook vir besighede in werking, skryf WILLEM KEMPEN.

AS jou dag vanoggend weer begin het met ’n oproep van ’n nommer wat jy nie ken nie en een of ander geblikte stem wat “Good morning!” op jou gil, dan sien jy dalk uit na die einde van die maand. Tog besef baie van ons nog nie hoe ingrypend die nuwe wet omtrent elke aspek van ons lewe kan raak nie.

Hoewel die Wet op die Beskerming van Persoonlike Inligting, algemeen bekend onder die Engelse afkorting Popi of Popia, reeds verlede jaar in werking getree het, het besighede ’n jaar grasie gehad om daaraan te voldoen. Dié grasie verstryk einde Junie, so op 1 Julie kan die Inligtingsreguleerder (https://www.justice.gov.za/inforeg/),  die owerheid wat tot stand gekom het om die nuwe wet te polisieer, teoreties meer tande begin wys.

Of dít in die praktyk gaan gebeur, moet ons nog sien. Suid-Afrikaners het nie juis hoë verwagtinge dat die regering so goed gaan wees met die afdwing van wette as wat die parlement met die opstel daarvan is nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.