Afhanklike kinders én ouers: stories uit die frontlinie van die ...

WAT NOU?

Afhanklike kinders én ouers: stories uit die frontlinie van die toebroodjiegenerasie

Drie vroue. Drie stories van die oorlogsfront van die nuwe middeljare. Mense in hulle 40'en 50's wat finansieel en emosioneel moet omsien na kinders en bejaarde ouers. Dit is vir baie 'n drukpot van spanning en skuldgevoel. En vir ander is daar 'n uitbranding wat net onder die oppervlak prut. ANNELIESE BURGESS vertel.

EEN uit vier. Dit is die statistiek vir die toebroodjiegenerasie in Suid-Afrika. Met 'n wêreldbevolking wat langer leef en dus ouer word en met vroue wat later in die lewe kinders het, sal 'n kwart van alle Suid-Afrikaners in 'n stadium afhanklike kinders én ouers hê.

Die finansiële druk kan swaar wees, maar selfs waar ouers geldelik onafhanklik is, kan die druk van omsien na die emosionele en fisieke sorg van bejaarde ouers 'n geweldige bron van stres wees. En die druk val oneweredig op vroue. Judy Rankin, 'n sielkundige in privaat praktyk in Oos-Londen, sê vroue sukkel soms om oor hierdie stres te praat omdat baie van hulle kultureel gesosialiseer is om versorgers te wees en skuldig voel om daaroor te kla. 

Liezel..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.