Op DeFi moet jy liewer (nog) nie rely, máár …

HOU JOU SLIM OM DIE BRAAIVLEISVUUR

Op DeFi moet jy liewer (nog) nie rely, máár …

As iemand ’n kompetisie sou uitskryf vir die term wat die beste kans het om ’n leser dadelik na die volgende storie te laat aanskuif, dan sou ‘gedesentraliseerde finansiering’ heel moontlik die wenner wees. Tog dink WILLEM KEMPEN daar is ’n paar baie goeie redes waarom ons almal moet probeer verstaan wat ‘DeFi’ vir ons inhou.

NIE so lank gelede nie het ons nog aangeneem dat as iets “gedesentraliseer” is, dit ’n goeie ding moet wees; dis dan die teenoorgestelde van iets wat iewers op ’n sentrale punt bestuur of beheer word sonder dat die res van ons veel van ’n sê daarin het.

Maar toe ontwikkel blokketting-tegnologie (die block chain), en nou is ons nie meer so seker nie. Wat het die blokketting of kripto-geld nou eintlik al vir my en jou gedoen?

Van daar af het ’n klomp ander dinge ook begin “desentraliseer”, menende op een of ander manier word dit nie besit en beheer deur ’n eksklusiewe klompie individue of ’n maatskappy of regering nie, maar deur ’n groter, inklusiewe massa mense...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.