’n Grootgeestige visie vir ’n beter wêreld

GRYS EN WYS

’n Grootgeestige visie vir ’n beter wêreld

Warren Buffett se jaarlikse brief aan aandeelhouers van die Amerikaanse beleggingsreus Berkshire Hathaway is pas weer gepubliseer. Soos gewoonlik is dié brief vermaaklik en verrykend, en bied dit talle insigte in waarheen die wêreld dalk op pad kan wees, skryf WILLEM KEMPEN.

AS Donald Trump die aangesig is van alles wat die slegste van Amerikaanse kapitalisme is – kleingeestigheid, kortsigtigheid, oppervlakkigheid, benepenheid – dan is die superbelegger Warren Buffett, voorsitter van Berkshire Hathaway, die presiese teenpool.

In die 90-jarige Buffett se wêreld word geld nie oornag gemaak nie, en ook nie ten koste van ander nie. In hierdie wêreld is jy selfs versigtiger met ander mense se geld as met jou eie, jy vat jou pak as jy verkeerd was, en jy gee erkenning aan die mense wat jou gehelp het om te kom waar jy is.

In hierdie wêreld kan enigiemand met ondernemingsgees bo uitkom as hulle slim en hard genoeg werk en die kanse aangryp wat oor hul pad kom. En geen ander land bring soveel geleenthede oor ’n mens se pad as die VSA nie, is Buffett se boodskap...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.