POLITIEKE NOTABOEK | Gwede die Steenkoolman se kop sal moet rol

ONHOUDBAAR

POLITIEKE NOTABOEK | Gwede die Steenkoolman se kop sal moet rol

MAX DU PREEZ skryf oor Gwede Mantashe se konfrontasie met André de Ruyter en die presidensiële klimaatkomitee, en oor die Soweto-dokter wat glo in opdrag van Winnie Mandela vermoor is wat nou vereer word.

GWEDE MANTASHE se posisie as minister van minerale bronne en energie is nou heeltemal onhoudbaar.

Sy hardnekkige vasklou aan steenkool en sy traagheid om hernubare energie te prioritiseer het hom op 'n konfrontasiepad met Eskom se André de Ruyter en die presidensiële koördineringskomitee oor klimaatsverandering geplaas.

Mantashe is 'n invloedryke figuur in die ANC en pres. Cyril Ramaphosa kan nie bekostig om hom heeltemal te vervreem nie, maar hy sal baie gou na 'n ander portefeulje verskuif moet word, anders sal die regering se projek van 'n “regverdige oorgang” na hernubare energie in die hek duik – en die biljoene dollar buitelandse steun daarvoor ook...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.