×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Prost!(aat): 10 minute later is die drup-drup-drup ’n ...

GEE HOM STOOM DAN LOOP HY BETER

Prost!(aat): 10 minute later is die drup-drup-drup ’n volstroom-sukses

’n Revolusionêre nie-chirurgiese prosedure wat ’n alledaagse prostaatprobleem kan verlig, is pas vir die eerste keer ook in Suid-Afrika gedoen. WILLEM KEMPEN het gaan uitvind waar dié prosedure in die groter prentjie inpas.

MET prostaatprobleme is dit ’n geval van hoe later, hoe kwater. Hoe ouer ’n man word, hoe beter is die kans dat hy goedaardige prostaathiperplasie (GPH), algemeen bekend as ’n vergrote prostaat, sal opdoen. Dieselfde geld prostaatkanker, die ander algemene maar veel gevaarliker prostaatprobleem.

Die twee toestande het verskeie ooreenkomste en kom dikwels saam voor, maar het nie noodwendig iets met mekaar te doen nie (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22792684/). In albei gevalle word die prostaatklier groter, maar GPH is goedaardig, wat beteken dit kan nie soos die kwaadaardige prostaatkanker na ander dele van jou liggaam versprei nie.

Volgens die American Cancer Society (https://www.cancer.org/content/dam/CRC/PDF/Public/8793.00.pdf) is prostaatkanker naas velkanker die algemeenste soort kanker onder Amerikaanse mans, en naas longkanker die kanker wat die meeste sterftes veroorsaak. Prostaatkanker word by gemiddeld een uit elke agt Amerikaanse mans gediagnoseer; ongeveer een uit 41 sal daaraan sterf. Dit is dus nie ’n doodsvonnis nie, en soos met alle kanker kan vroeë diagnose en behandeling jou lewe red...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X