Zondo wys die vinger na Cyril se kleivoete

ALLES DIE MOEITE WERD

Zondo wys die vinger na Cyril se kleivoete

Dit moes Cyril Ramaphosa se groot triomf gewees het: die glorieryke oorwinning oor die staatskapers, die finale einde van die skandelike Zuma-era, die erkenning van 'n nuwe, etiese regime. Maar toe werk die einde van die Zondo-kommissie nie so vir hom uit nie, skryf MAX DU PREEZ.

DIE enigste etiese en morele kolosse in dié drama van die laaste dekade is Thuli Madonsela, Raymond Zondo, die fluitjieblasers, en die handjievol ondersoekende joernaliste wat ons van staatskaping en misbruik ingelig het.

Die Guptas is in 'n tronk in Dubai, Jacob Zuma (steeds) in die hof, en die ander staatskapers staan deur Zondo verdoem, maar Suid-Afrika is duidelik nie veel minder korrup as 'n dekade gelede nie. Dit funksioneer ook nie beter nie.

En Ramaphosa se beeld as die groot skoonmaker en hernuwer is aan flarde. Nie net sê Zondo hy het as adjunkpresident van die ANC en die land onder Zuma byna niks gedoen om staatskaping te keer nie, Ramaphosa word nou boonop beskinder dat hy miljoene dollars in 'n rusbank op sy plaas aangehou en toe die diefstal daarvan probeer toesmeer het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.