Hoe ry die Boere kla-kla so

BOEM, BOEM, BOEM!

Hoe ry die Boere kla-kla so

Die alewige psigoanalise deur wysneusige buitelanders van hoe Afrikaners ná apartheid dink en voel, is ’n doring in MAX DU PREEZ se vlees. Die jongste poging deur ’n Amerikaanse joernalis oor dié ‘Dutch-derived settler group’ het hom ook erg krapperig gemaak, maar met die tweede lees moes hy ’n paar ongemaklike waarhede erken.

IN South Africa I often felt I was looking at America in a funhouse mirror, with certain emerging features magnified so I could see them more clearly. I saw how progressives could feel grief about being cancelled, sneered at, or sidelined – just as their society comes to look more like what they had argued for.

Bostaande is 'n aanhaling uit 'n artikel deur Eve Fairbanks in The Atlantic. Lees dit gerus self (https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2022/07/south-africa-apartheid-white-afrikaners-the-inheritors/670554/). 

Fairbanks, wat al sedert 2009 in Suid-Afrika woon, het eintlik 'n boek oor die onderwerp geskryf, The Inheritors: An Intimate Portrait of South Africa’s Racial Reckoning. Dit kry baie positiewe resensies, maar is nog nie hier by ons beskikbaar nie. My reaksie gaan dus oor die verwerkte uittreksel in The Atlantic en 'n virtuele boekbespreking tussen haar en die skrywer Dana Milbank:..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.