Gedwonge verskuiwings: ’n skelwoord in die Suid-Afrikaanse...

UIT DIE ARGIEF

Gedwonge verskuiwings: ’n skelwoord in die Suid-Afrikaanse rassepolitiek

In 1988 het JACQUES PAUW en ELSABÉ WESSELS in vyf artikels die hartseerverhaal van bruin en swart mense vertel wat nie van hul tuiste wou wegtrek nie. Hoewel gedwonge verskuiwings amptelik in Februarie 1985 deur die apartheidsregering afgeskaf is, moes sowat 250,000 mense in 73 gemeenskappe in Suid-Afrika steeds teen ’n geraamde koste van R500 miljoen hervestig word, het Chris Heunis, destydse minister van staatkundige ontwikkeling en beplanning, aangekondig. Maar elke maatreël wat die regering geneem het om die inwoners te oorreed om te verhuis, is heftig teengestaan.

  • 24 Augustus 2022
  • Nuus & Politiek
  • 19 min om te lees
  • artikel 7 van 7
  • Jacques Pauw & Elsabé Wessels

Van bakboord na stuurboord

Deur Jacques Pauw en Elsabé Wessels

VERSKUIWINGS is ’n skelwoord in die Suid-Afrikaanse rassepolitiek. Dit is al selfs ’n vorm van gemeenskapsmoord genoem – en tereg ook, want in minder as 30 jaar het die Nasionale Party 3.5 miljoen mense ontwortel en honderde gemeenskappe ontwrig om aparte woon- en leefruimtes te probeer skep...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.