×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ivermektien-aanvraag skiet wêreldwyd die hoogte in

BEWYSE STEEDS ONVOLDOENDE, MAAR ...

Ivermektien-aanvraag skiet wêreldwyd die hoogte in

Is 'n mens eens 'n Suid-Afrikaner as jy nie in 'n WhatsApp-groep die lofliedere oor ivermektien as middel teen Covid-19 moes aanhoor nie, vra ADRI KOTZÉ. Maar wat sê die wetenskap? (Dis nie so eenvoudig nie.) En waarom dink die pro-ivers én anti-ivers dit het 'n politieke speelbal geword?

DIE wetenskaplike én politieke stryd om die goedkeuring van die sogenaamde wondermiddel ivermektien in die behandeling van Covid-19 raak wêreldwyd al hoe hewiger. En met die derde golf Covid-19 op hande hier en 'n sukkelende inentingsprogram eis drukgroepe soos AfriForum, maar ook die doktersgroep I Can Make A Difference, dat Suid-Afrika se gesondheidsowerhede dringend ivermektien vir die behandeling van Covid-19 aanbeveel.

“Ongewone omstandighede vereis ongewone optrede," sê dr. Naseeba Kathrada, stigter van die I Can Make A Difference-groep. “Die wêreldwye pandemie is al meer as ’n jaar aan die gang en ons werk steeds aan die ontwikkeling van doeltreffende behandelings teen Covid-19. Ons weet dit gaan jare neem om genoeg van die bevolking te immuniseer sodat hulle doeltreffende en veilige immuniteit kan hê. Dit is onverantwoordelik om toe te kyk hoe mense doodgaan aan Covid-19 terwyl jy weet daar is ’n veilige geneesmiddel wat tot hul behandeling toegevoeg kan word.”

Ander dokters, soos Halima Dawood van die vereniging vir aansteeklike siektes van Suider-Afrika, hou egter voet by stuk dat daar geen wetenskaplike bewyse is dat die gebruik van ivermektien in die openbare belang is nie. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X