Die babelas van die brouerye

“Laager”-mentaliteit

Die babelas van die brouerye

Die wêreld se grootste brouery het ʼn stamboom met wortels in onder meer Johannesburg in 1895, en ʼn trotse geskiedenis waarin hulle in goeie en slegte tye die beste uit onstuimige markte gehaal het. Maar verlede jaar het SA nogal AB InBev se internasionale prestasie in die voet geskiet. Die ekonomie en moeilike handelstoestande kan deels die skuld kry, maar die die brouery-reus het die lewe vir homself nie makliker gemaak deur met ʼn masjien te lol wat goed gewerk het nie, skryf TJ STRYDOM.

’n GROEP mans wat klaarblyklik deur ’n reklameagentskap gewerf is omdat hulle óf soos Eddie Murphy óf Patrick Swayze lyk, deel ’n grappie terwyl hulle blikkies, bottels en bekers vol Lion Lager geniet. In die winter van 1989 was dit voorbladnuus. Nelson Mandela was nog agter tralies en Suid-Afrika was ’n strydlustige, geïsoleerde plek toe die Suid-Afrikaanse Brouerye (SAB) veelrassige advertensies begin maak het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X