Michael Jordaan: SA se eie (meer charismatiese) Steve Jobs?

MODERNE MIDAS

Michael Jordaan: SA se eie (meer charismatiese) Steve Jobs?

Dit blyk dat alles waaraan Michael Jordaan raak, in goud verander. STEPHEN CRANSTON vertel die verhaal van hoe dié suksesvolle bankier ’n waagkapitalis en een van Suid-Afrika se voorste entrepreneurs geword het. Dis ook verfrissend om te hoor dat twee van sy nuutste ondernemings, Rain en Bank Zero, nie net daar is om die rande te laat inrol nie, maar werklik ’n maatskaplike verskil wil maak.

DIT is redelik algemeen vir ’n uitvoerende hoof om die rol van ’n nie-uitvoerende direkteur as sy volgende pos te aanvaar, om korporatiewe spiere in die raadsaal te bult en die sosiale aspek te geniet wat daarmee gepaard gaan.

Maar dit sou nie vir Michael Jordaan vergenoegdheid verskaf nie. Hy was wel net 46 toe hy FNB ná tien jaar verlaat het, maar vir ses van die tien jaar het hy tussen sy woonstel in Melrose Arch en sy vrou en drie dogters in Stellenbosch gependel.

“Party mense sal sê ek’s semi-afgetree, maar ons moet regtig ’n nuwe woord daarvoor kry. By FNB het ek geen werk-lewe-balans gehad nie, en ’n mens kan net so lank daarmee volhou,” het hy aan ons susterpublikasie Financial Mail gesê...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.