’n Wekroep vir die knus ouditeursklub

GEVAARLIGTE FLIKKER AL LANK

’n Wekroep vir die knus ouditeursklub

Ouditeurs skop teen nuwe reëls wat maatskappye dwing om elke dekade van ouditeursfirmas te verander. Maar 'n reeks skandale het hul argument weggekalwe, skryf ROB ROSE, redakteur van ons susterspublikasie Financial Mail.

'N PAAR jaar gelede het Suid-Afrika se ouditeursfirmas met hoogmoedige arrogansie gereageer toe die reguleerder 'n verandering van die reëls voorgestel het sodat dat maatskappye elke dekade of wat van ouditeure verander. Volgens Bernard Agulhas, hoof van die Onafhanklike Beheerraad vir Ouditeure, sou dit een manier wees om 'n “nuwe paar oë” te verseker.

“As ouditeure nie ten volle onafhanklik is nie en te gemoedelik verkeer met hul kliënte, sal die gehalte van die oudit onder verdenking kom, en aandeelhouers sal nie vertroue hê in die inligting wat weergegee word nie,” het Agulhas gesê.

Volgens die maatskappye is daar bloot geen behoefte aan verpligte ouditfirma-rotasie nie. “Geen beleggers met wie ons gepraat het, glo dit is die beste manier van doen nie,” het Deloitte byvoorbeeld gesê...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.