Só versmoor ons klein ondernemings in hierdie land

MEER WERKLOOSHEID AS WERK

Só versmoor ons klein ondernemings in hierdie land

’n Klein onderneming wat aan plaaslike mense werk verskaf en aansienlik meer as die minimum loon betaal het, is gedwing om al sy personeel uit diens te stel weens die knellende voorwaardes wat deur ’n sektorale bedingingsraad opgelê is. En dis maar een van vele sulke hartseerstories, skryf CLAIRE BISSEKER.

DIE ambagsman Stuart Douglas bedryf al die afgelope 15 jaar ’n eksklusiewe houtmeubelbesigheid vanuit sy plaasateljee hoog op in die Franschhoek-vallei.

Sy klein onderneming, Douglas Built, het drie jaar lank nie ’n wins getoon nie, maar die omgewing was rustig en kollegiaal, en het Douglas in staat gestel om sy passie vir houtwerk uit te leef. Hy het ook aan agt werkers van die plaaslike township Groendal werk verskaf en hulle baie meer as die minimum loon betaal. Of dit was die geval tot einde verlede jaar, toe die Wes-Kaapse Meubelbedingingsraad in die prentjie verskyn het.

Wat gevolg het, was ’n 10 weke lange “nagmerrie” van burokratiese ingrypings wat die vertroue wat hy oor jare met sy werkers opgebou het, geruïneer het. Dit het boonop aan die einde van ’n finansieel moeilike jaar gebeur, met die finale slag toe Douglas almal net voor Kersfees uit diens moes stel...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.