×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Potch neem die voortou met doen-dit-self-dienslewering

ROMMELHOOP TOT ROLMODEL

Potch neem die voortou met doen-dit-self-dienslewering

Dinge gaan nie vanself beter word nie – met dié besef het ’n groep Potchefstromers net minder as ’n jaar gelede ’n nuwe model vir munisipale dienslewering in ’n deel van dié stad in werking gestel, skryf WILLEM KEMPEN.

AARDKLOP-feesgangers en enigeen wat op die destydse Puk geswot het, ken die Bult in Potchefstroom: die area hoofsaaklik suid van die kampus met sy menigte studentehuise, woonstelblokke, eet-en-drink-en-kuierplekke en die lang laning eikebome wat daardeur loop.

Teen ’n jaar of twee gelede het dié deel van Potch, wat Cachetpark insluit, in ’n probleemgebied ontaard: Dit was gedurig vuil en vol rommel, aggressiewe karwagte het besoekers onveilig laat voel en dwelmhandelaars het openlik en flink sake gedoen.

Dit was nie net vir inwoners en sake-eienaars onaangenaam nie; die veiligheid van die Noordwes-Universiteit (NWU) se studente en die geskiktheid van die Bult as middelpunt van Aardklop het in die gedrang begin kom...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X